Organisatie

Koloniaal Verleden Dordrecht is een initiatief van Sidney Breidel en Rowan van der Stelt om bewustwording te realiseren over dit verleden en de hedendaagse impact. Dit doen wij o.a. door middel van historisch onderzoek, vertaling van onderzoek naar tastbare sporen in de stad, lezingen, stadswandelingen, educatie en herdenken. Vanuit Koloniaal Verleden Dordrecht is daarom ook Keti Koti Dordrecht ontstaan.

Sidney Breidel

Sidney Breidel noemt zichzelf een rasechte Surinaamse import Dordtenaar. Na zijn studie PABO en SPH werkt hij voor de gemeente Dordrecht en is daarnaast vrijwilligerswerker bij diverse maatschappelijke organisaties. Zijn werk met jongeren en de komst van zijn zoons maakt dat hij zich steeds meer bezig houd met het realiseren van meerstemmigheid op scholen en dekoloniseren van educatie. Dit doet hij onder andere door het verzorgen van gastlessen. Naast medeorganisator van initiatieven in de stad die zich met het koloniaal, slavernijverleden, diversiteit en inclusie bezig houden treed hij ook op als spreker. Zo heeft hij o.a het filmproject Suikerstad gehost.

Rowan van der Stelt

Rowan van der Stelt is historicus en houdt zich bezig met stamboomonderzoek, onderzoek naar het koloniale- slavernijverleden van Nederland/ Dordrecht en de doorwerking in het heden. In haar werk staat toegankelijkheid en meerstemmigheid centraal en maakt zij een vertaalslag van onderzoek naar tastbare sporen in de stad, musea en educatie. Met als doel bewustwording hierover te stimuleren. Eerder heeft zij bijgedragen aan de Gids Slavernijverleden Nederland en cursussen georganiseerd in Rotterdam.

Scroll naar boven